Wednesday, August 9, 2017

:: Gaduh Je Keje! ::

Kite skang nie ade kawan gaduh yg setia..hahahaha..hari2 bergaduh..setiap petang setiap hari..kalau ade hari yg xbergaduh tuh kire rare la..hihihi..

"Mommy xnk hello kitty", "syisya xnk fren mommy"..eleh, sebut nama sendiri pun xbetul, ade hati nak fren mommy..huuuh!!..

"Xheran pun..malam nie sleep with daddy..jgn sleep dengan mommy"..itu je la ayat kite kalau nak bg qisya lagi menjadik2 marah die..wakakakakkaa..ko pun kuat menyakat kan..ngeeee..

Kalau keluar je ayat tuh, qisya akan jawab, "tanak, nak sleep mommy"..and setiap kali tuh la kite akan balas, "no, qisya sleep daddy"..and qisya yg xnk kalah tuh pun menjawab jugak, "haaaaaa, sleep mommy!"..ngan nada2 marah..muahahahaha..

"Qisya marah mommy ker?..kenapa marah mommy"..haaaaa, time nie la qisya selalunye akan tone down her voice and buat muka mcm bersalah gile sbb marah kite..not to say marah la, tertinggikan suara je..ehh, consider marah la tuh kan..urghhh!!, confuse..pffttt!..

Kadang qisya akan cakap, "syisya cakap je"..cakap je nyeah..hurmmmm..and kadang qisya akan datang kat kite and peluk kite, "sorry mommy, qisya xsengaja..sayang mommy"..mulalah duk gomol2 muka kite nak cium..alolololoh..tp kadang, die akan pegi satu tempat, pastu die menangis sambil merajuk..ewah ewah, sape yg marah sape tah..

Pastu kalau kebetulan die tgh merajuk tuh, hasben kite turun dari floor die ke lobby, dan2 je berlari terus ke daddy..pastu propa..so drama queen!..daddy qisya pun nanti tanye la, "who did?..sape buat anak daddy nie?"..and xyah korang teka mesti dh tau dh qisya jawab ape..yes, she said, "mommy did..mommy marah syisya"..hamboii hamboiii hamboiii.."ehh pikir marah die..marah mommy nie xnk pikir ke?..kang mommy marah kang..nak?"..yg si daddy kengkonon nak amek hati anak at the same time, "haip mommy nie, marah anak daddy kenapa"..and every time he said that, i will stare at him with this one kind of evil's look..wahhh, sama naik nampak daddy nie.."nak kene jentik ke.?"..yg xtahan hasben kite buat muka miang2 gatal2, "jentik???..nak!!!"..ehhh, hahahhaahhahaha..bengong je..😂

Tapi xde la every time hasben kite side ke anak2..tgk gak la anak2 yg dh buat ape yg sampai kite bising2..kalau salah anak2, die akan explain balik kenapa kite marah..tp kalau die tgk kite bebel2 biasa je, die sendiri yg ckp ngan anak2, "qisya, mommy tuh kenapa bebel2 tuh"..and qisya lak menjawab tanpa rase bersalah, "ntah, biarlah mommy tuh..yg si anak bujang pulak duk "haaaaa haaaaa" sambil mengangguk tanda setuju..grrrrrrrrrrr!!!..tag team nyeah korang..geram betul..

Excuse my eyebag..lately nie kite keletihan tido xcukup..so itu la makan die..hahahaha..

"Mommy, amek gambar syisya cepat"..asyik suruh amek gambar die..haishh, itu la die my daily routine setiap hari while waiting for my "raja" dari tingkat 23 turun bawah utk bertemu "permaisuri" dan juga "puteri" dekat lobby..hasben kite tuh amek waktu anjal paling lambat, keluar ofis paling lambat, pun lambat jugak nak tunggu die turun..😒🙄..

Haishhh, penah sekali kite kene tunggu smp pukul 7.15malam kat bawah ofis die..ehh, bukan sekali la dah byk kali..tp time tuh tah kite mcm berhangin gile..awak dh la penat, ngantuk, xcukup rehat xcukup tido, serba serbi xcukup, ngan nak peot lagi..mmg die turun bawah, muncung sedepa la kalah muncung itik, muka xyah cite la, muka sombong habis..dah la muka kite nie mmg ramai ckp muka sombong, lagi la boleh nampak.."i kat atas tuh buat keje bukan buat ape pun"..time tuh terus sszzaaappppp, kepala mcm valcano meletop.."habis tuh i kat ofis xde keje ke..berlambak2 keje i"..ayat2 selepas tuh xyah tau la..kihkihkih..ayat penutup bebelan kite, dan terus senyap smp ke rumah mak kite dan membawak smp ke rumah sendiri, "bulan depan tukar waktu masuk keje mcm biasa pukul 8.15 kalau mcm nie gayanye"..huahuahua..

Tp sama je bulan nie amek waktu anjal sama jugak.."i terlupa nak mintak so maintain waktu sama"..🙄

1 comment:

  1. Seronok dapat menyakat anak ni kan.. hehehe..

    Bab kerja..
    Akak keluar awal, balik awal, buat kerja rumah. En. Hb memang hari2 balik lewat, jadi dah terbiasa dengan life macam tu.. tapi bile sesekali en. hb cuti memang tak menang tangan dia melayan kerenah kami.. hehehe..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...