Monday, August 7, 2017

:: Bila Kau Seorang Pelupa & Rumah Kau Adalah Mini Tesco ::

Between parents and teacher dekat nursery qisya, ade communication book..kat buku tuh la tempat teacher2 qisya tulis dieorg punye activities, tulis info2 about everything and anything, example like, date of concert, the dress code and whatnots..haaaa gitu la..message-message utk parents pun tidak ketinggalan ye mcm "puan, sila buat pembayaran yuran untuk bulan ini"...hahahhahaa..

Actually, yuran dah lama dah hasben kite transferred kan, dan hasben kite dah email principal right after transferred..agaknya principal terlepas pandang kut..plus, maybe jugak sebab hasben kite transfer hari yg die dpt gaji..hurmmm, xpe la bende kecik je pun..no biggy!

So baru nie hari jumaat lepas bile kite kemas beg nursery qisya, nampak la buku tuh terbukak..bile dah terbukak, haruslah kite baca..
Oooo, toiletries dah habis rupanya..ngeee..

Kite baru terdetik nak tanya teacher qisya pasal toiletries..ape bende yg xcukup nak kene tambah ke..sekali dpt "message in the book", terus mcm okayh la..
Weekend lepas plak kite xde umah..asalnye plan nak mintak tolong hasben kite belikan or ingatkan kite ari ahad pasal toiletries qisya..sudahnye lupe wehhhh..😰..kite ngan anak2 xde sebab pegi #bestiesgetaway #bestiesonenightvacay..suami2 tinggal kt umah..huahuahua..alaaah, one night je pun..hasben kiteorg masing2 okayh n kebetulan ade yg xde..what???..where to???..

Nah teaser dulu..esok baru keluar cite..arinie baru nak karang karangan bahasa melayu..😂

Pagi nie baru la pulek teringat pasal toiletries qisya..aduhaiiii!..canner nieh?!..

Tapi tuh la, umah aiii kan "mini tesco"..si #besties kite la duk panggil "mini tesco" tuh..diah la yg paling latest, "sya, dekat tesco ko tuh ade baked beans x?..kalau ade nanti bawak sekali"..bile kite ckp ade terus kene gelak dengan memasing kat dlm group..kuangajo tau!..🙄😒..dengan tenangnye kite masuk dlm "mini tesco", godek2 section "toiletries"..sekaliiiii hadeeeeee la wehhhh barang2 yg teacher qisya mintak..hahahaha..phewwww!!!..fuhhhhh, lega mak!..xyah pening2 nak pikir..😅

Inilah barang2nye..heehe..

Bilik stor kite mmg dh mcm kedai runcit dh..masa beli groceries saje je beli extra..kadang tuh mmg xrugi la berguna masa nak memasak and barang dah habis or xde..zaaaaaassss, menyelinap masuk dlm bilik stor, sapppp terus amek barang..settled!..kihkihkih..

Okayh la korang, kite arinie on MC..xberapa nak sihat..tp tuh la, kite as mak2 kepada anak2, isteri kepada suami, mana boleh duk diam kat umah walaupun sakit kan..😔..
Kite mmg jenis suka menggosok dekat living hall..sebab dpt tgk tv sambil2 gosok baju2 yg bertimbun2..ngeeee..lagi satu sebabnye, pasal anak2 la..kihkihkih..biasalah i kan ade anak kangaroo, anak koala yg nak berdakap, yg nak kene ade depan mata die..hikssss..

Tengok la..baju2 kat hanger2 yg tergantung tuh nak kene gosok..itu balance dari activity penggosakan semalam..bongoknye ayat..wakakakka..semalam dh selamat dh gosok 15helai..😭😭..nangis!!.

Baju sebakul sebagai penambahan keje..itu baru part baju je..belum dapur lagi, bilik tido kite, living hall..huwaaaaaa, tetibe banyak plak keje yg xsengaja di-list-kan..jap, nak nangis tepi bucu couch sambil tarik nafas mintak nyawa nak selesaikan semua household chores..

3 comments:

  1. get well soon akk...
    selagi namanya org perempuan..
    begitu la rutin dan perasaannya..
    aduhai..tetiba teringat dekat rumah...

    ReplyDelete
  2. Tugas2 yang tak ada pencennya.
    Selagi hayat dikandung badan.

    ReplyDelete
  3. Rutin harian yang takkan pernah berubah.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...