Wednesday, July 26, 2017

:: Wajib Ade! ::

Kat rumah kite, wajib kene ade certain bende2 utk anak2..beli pun sebab anak2..and demi anak2 sangggup berhabis duit..especially kalau melibatkan kesihatan anak2..am i right??..

Bende2 tersebut adalah,

Namanya dah terpampang dah tertera kat situ..hehehe..

Ini mmg kite dah start pakai since qisya lahir sampai la ke bobot..elok sangat kalau anak2 selsema..sapu dekat dada, dekat belakang, calit sikit dekat hidung and sapu dekat tapak kaki masa tido..bukan selsema je..utk perut kembung pun elok..kene gigit serangga or nyamuk pun boleh sapu..

Lagi satu elok kalau anak2 naik gegater..penah masa kiteorg pegi aussie last time, ade org bagi qisya makan egg yolk masa umur die 6 bukan kut masa tuh..yea, egg yolk!!!!..by right, baby below 1 year mmg strictly xboleh bagi makan telur especially egg yolk!..betul2 buat kite naik darah!..mmg kite marah betul masa tuh!..mana taknye, lepas tuh, terus naik gegater plus demam panas yg teramat panas..mmg panas betul badan qisya masa tuh..dah la masa kite pegi tgh winter..siang xsejuk sgt tp malam die makaiii, sejukkkkkk!!..

Nak nangis kite tgk qisya..dengan demam panas..nasib baik xbawak thermometer..kalau x, mau meraung kite sbb tau berapa suhu qisya..mau kite meroyan dengan org yg suap qisya egg yolk..ye la, kat negara org kut..celah mana nak carik hospital kalau jadi ape2..😡..kalau kat negara sendiri mmg terus kite shoot pegi hospital dah..at that time, luckily, kite ade bawak herbal krim nie..kite lumur kat badan qisya..alhamdulillah, surut..walaupun on off but seriously banyak membantu..sangat!..

Haaaa kau, kemahen panjang lagik hakak bebel..xleh lupe wehhhh..😒

Memang kalau baby fair, hasben kite akan beli 4-5 kotak sekali beli..buat stock..harga kite lupa..rasenye dalam 30hengget nak ke 40hengget kut..tp kalau kat baby fair mcm murah lagi la..sebenarnye hasben kite yg selalu pegi baby fair tuh..kite duk umah..order thru wassap je..dah ade anak 2 nie mcm xmampu rase nak pegi dah baby fair..ngeeee..

Ini pun dah tertera nama..hiks..ini utk bobot..mandian die..tah la, ikutkan byk lagi product2 non-steroid yg okayh tp kite suke brand tropika nie..and flavor nie..wahhh, flavor katenye..mcm boleh makan je kan..haks..mmg serious kulit bobot lembut and moist je bile pakai lepas mandi..kulit bobot nie mcm sensitive sikit..die xleh pakai sebarangan baby wash..ikut mommy kulit sensitive..

Kulit 'orang kaya' mmg xleh pakai sebarangan product..bile xboleh pakai sebarangan product, standby je la duitnye utk beli product yg sesuai utk kami yg kulit 'orang kaya' nie sebab product yg sesuai utk kami adalah boleh tahan mahalnye..sobsssss..harga baby wash nie kat kotak dlm 50hengget..tapi xtau la berapa harga die jual..ini pun selalu beli banyak masa baby fair utk buat stock..beli banyak sebab ade 2 rumah yg kene ade baby wash nie..umah kite dengan umah mak kite..

Ini jugak nama sudah tertera disitu..sudah terang lagi bersuluh..kihkihkih..

Yang ini memang super elok..kite dah pakai berbotol2 dah..habis je beli habis je beli..botol nie kecik je sebenarnya..30 ml..ini mmg kene ade dekat rumah..wajib ade!!!!..

Kite start beli nie masa qisya sakit..batuk teruk sgt..saje je la nak cuba..sekali elokkkkk sesgttt minyak mujarab nie..qisya masa sakit tuh mmg batuk teruk..dah tido boleh terjaga sebab batuk smp yg tahap nak termuntah..menangis2..sudahnye kite lumur minyak mujarab nie dekat dada qisya, kat spine qisya, kat tapak kaki, kat belakang lutut, letak sikit kat ubun2 and letak dekat leher die..kat belah kerongkong..

Masa nak lumur tuh qisya mengamuk2 menangis2..die xsuke..sepanjang lumur tuh, "xnk mommy, syisya xnk" sambil menangis..tp kite kept on saying, "qisya nak baik x?"..tp kejap je la..lepas tuh dah rase selesa, terus sambung tido balik..terus dah xbatuk dah..sleep in silence..kite pun boleh tido dengan lena lepas tuh..hehehe..

Memang every time, baik qisya, baik si bobot nie, kalau batuk je, kite akan lumur minyak mujarab..mmg mujarab i tell u!..utk org yg ada asma, mmg elok..anak buah kite ade asma..masa tuh asma die teruk..sampai xpegi sekolah..kite suggest kat kakak kite minyak nie utk die try..malam tuh jugak die beli..

Esoknye tuh, kakak kite kate mmg elok sangat minyak mujarab nie..boleh terus straight away nampak perubahan..xde dah nafas laju mcm before, xde dah batuk2 sgt..

Walaupun kecik minyak nie, harga die boleh tahan mahal la utk minyak yg hanya 30ml je..kite beli kat kedai jamu..33hengget kut..tp kat botol mcm lagi mahal..but ya, bile minyak mujarab tuh mmg mujarabkan, jual 40hengget sebotol pun kite sanggup beli..sbb bukan takat utk kegunaan anak2 je, utk kegunaan mak bapak anak2 pun boleh..so far kite pakai mmg elok..

Very recommended!!!..

And lagiiii,
Essential oil young living..

Kite skang nie gile collect e.o nie..yg ini gambau lama..kat umah ade memacam jenis e.o..kumpul sikit2, lama2 jadi bukit ⛰..nak beli sekaligus, xmampu la hakak..nak beli sebotol kecik yg hanya 15ml pun dah terpejam2 mata dh..not cheap u know!!!..kalau nak beli lump sum sekaligus semua mau mata terpejam2 terus xbukak2 dh..wakakakakaa..🤣..

Kite sendiri rase yg e.o nie elok la sebenarnye..masa qisya kene HFMD baru nie, mmg byk membantu sgt..minyak nie bg blister tuh kering..and memalam before tido, kite akan diffuse e.o nie..bajet2 mcm dlm spa u'olls..nyamannn jer!!!!..aaaahhhhh, rindunye nak pegi spa..rindunye nak pegi buat faciallllllll..sobsssss..

Itu je..ikutkan ade lagi tp xpe la..takat tuh je la..kang beria taip panjang2 kang, daya ke korang nak baca..hahahahaha..kayh la u'olls..hakak bizi lately nie..nie pun draft masa atas katil lepas tidokan anak2..hihihihi...

1 comment:

  1. dah jadi bukit ke kak..hihihi...
    Alhamdulillah...demi anak² tercinta...
    nieyl singgah sini..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...